Колаж Pexels, Нова Тв18-годишният българин пренаписа историята на родното плуване с

...
Колаж Pexels, Нова Тв18-годишният българин пренаписа историята на родното плуване с
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов остана на осмо място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата

Колаж Pexels, Нова Тв

18-годишният българин пренаписа историята на родното плуване с достигането си до този край, само че тази заран не съумя да повтори плуването си от полуфинала, даже и от сериите.

Миладинов записа време от 51.49 секунди, откакто през вчерашния ден постигнатото 51.06 му обезпечи четвърто време преди финала. Той плува по-бързо даже и в първата серия преди два дни, само че през днешния ден остана надалеч от най-хубавото си време.

Въпреки последната позиция в този край, самото постигане на 18-годишния Миладинов измежду осемте най-хубави в тази класическа дисциплината е страховит триумф за родния спорт.

Иначе успеха отиде при международния рекордьор Кайлъб Дресел от Съединени американски щати, който усъвършенства личното си най-хубаво достижение. Това е индивидът, апетитен от всички за огромния правоприемник на Майкъл Фелпс в американското плуване.

Той предстоящо водеше огромна борба с европейския първенец Кшищоф Милак от Унгария, която приключи с безапелационните за сходен край 23 стотни в интерес на американеца.

Дресел свали собствения си световен рекорд с постигнатите 49.45 секунди, до момента в който Милак остана с резултат от 49.68, предава corner.dir.bg.

Бронзовият орден отива при Ное Понти от Швейцария, който даде резултат от 50.74. Медалистите Дресел, Милак и Понти бяха единствените, които във вчерашните полуфинали реализираха по-добро време от Миладинов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР